Promocje
Melasa (Syrop) z buraków cukrowych - 450g - Canisius
Melasa (Syrop) z buraków cukrowych - 450g - Canisius
11,50 zł 10,35 zł
szt.
Syrop klonowy (Typ C) BIO - 250ml - Terrasana
Syrop klonowy (Typ C) BIO - 250ml - Terrasana
29,90 zł 26,91 zł
szt.
Stewia w proszku  - 30g - Esteviol
Stewia w proszku - 30g - Esteviol
25,90 zł 23,31 zł
szt.
Herbata Rozgrzewająca BIO - 17x2g - Yogi Tea
Herbata Rozgrzewająca BIO - 17x2g - Yogi Tea
12,99 zł 11,69 zł
szt.
Cukier Brzozowy Ksylitol-1kg - Pięć Przemian
Cukier Brzozowy Ksylitol-1kg - Pięć Przemian
45,99 zł 41,39 zł
szt.
Stewia w proszku  - 50g -  Esteviol
Stewia w proszku - 50g - Esteviol
38,50 zł 34,65 zł
szt.
Herbata słodkie chili BIO - 17x1,8g - Yogi Tea
Herbata słodkie chili BIO - 17x1,8g - Yogi Tea
12,99 zł 11,69 zł
szt.
Cukier trzcinowy Muscovado ciemny - 500g - Billington's
Cukier trzcinowy Muscovado ciemny - 500g - Billington's
13,50 zł 12,15 zł
szt.
Herbata bomba witaminowa BIO - 20 x 3g - Dary Natury
Herbata bomba witaminowa BIO - 20 x 3g - Dary Natury
11,20 zł 10,08 zł
szt.
Kawa bezkofeinowa z cykorii BIO - 500g - Lima
Kawa bezkofeinowa z cykorii BIO - 500g - Lima
25,30 zł 22,77 zł
szt.
Herbata zielona energia BIO - 17x1,8g - Yogi Tea
Herbata zielona energia BIO - 17x1,8g - Yogi Tea
12,99 zł 11,69 zł
szt.

Czekolada gorzka z porzeczką i acerolą BIO - 100g - Vivani

Dostępność:   
Cena: 9,99 zł 9.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Vivani
Kod produktu: 14707

Opis

Czekolada gorzka z porzeczką i acreolą

Skład: masa kakaowa*, surowy cukier trzcinowy *, masło kakaowe *, tłuszcz*.  Nadzienie (40%): surowy cukier trzcinowy *, syrop glukozowy pszenny *, jogurt w proszku *, koncentrat porzeczki *, acerola w proszku *, alkohol * 0,2%, naturalny czarny * aromat porzeczki.

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli DE-OKO-013.

Wszystkie składniki tej czekolady to produkty rolnictwa ekologicznego. Żadnych konserwantów!

Zwróć uwagę, na to że czekolada nie jest słodzona zwykłym cukrem a cukrem trzcinowym.

Czym różni się cukier trzcinowy od dobrze nam znanego rafinowanego cukru produkowanego z buraka cukrowego? Dlaczego słodycze i potrawy przygotowywane z ciemnego cukru trzcinowego zyskują dodatkowy, niezwykły aromat, którego brakuje, kiedy używamy zwykłego cukru?
Sekretem tej różnicy jest melasa. Ciemny cukier zawiera naturalną melasę i inne domieszki pochodzące z trzciny cukrowej, które nadają mu przyjemny smak i aromat. Podczas gdy smaku melasy pochodzącej z buraka nie akceptuje większość ludzi, ta trzcinowa jest bardzo cenna - wykorzystuje się ją nie tylko w ciemnym cukrze, ale także do produkcji rumu. A o tym jak niepowtarzalny smak i zapach ma rum nie trzeba chyba nikogo przekonywać...


PRODUKT EKOLOGICZNY


Jeżeli powyższy opis nie jest dla Ciebie wystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu: sklep@naturo.pl

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl