Promocje
Sól Himalajska różowa gruba - 1000g - Bogutyń KT
Sól Himalajska różowa gruba - 1000g - Bogutyń KT
9,90 zł 5,00 zł
szt.
Czekolada gorzka 71% BIO - 100g - Vivani
Czekolada gorzka 71% BIO - 100g - Vivani
11,20 zł 10,08 zł
szt.
Czekolada Surowa Klasyczna Gorzka BIO - 50g - Cocoa
Czekolada Surowa Klasyczna Gorzka BIO - 50g - Cocoa
13,50 zł 12,15 zł
szt.
Czekolada biała z wanilią BIO - 100g - Vivani
Czekolada biała z wanilią BIO - 100g - Vivani
13,99 zł 12,59 zł
szt.
Czekolada Surowa Wiśnia z Acai BIO - 50g - Cocoa
Czekolada Surowa Wiśnia z Acai BIO - 50g - Cocoa
13,50 zł 12,15 zł
szt.
Czekolada Surowa z Jagodami Goji BIO - 50g - Cocoa
Czekolada Surowa z Jagodami Goji BIO - 50g - Cocoa
13,50 zł 12,15 zł
szt.
Czekolada Gorzka 92% Kakao BIO 80 g - VIVANI
Czekolada Gorzka 92% Kakao BIO 80 g - VIVANI
13,80 zł 12,42 zł
szt.
Czekolada gorzka o smaku pomarańczy  BIO - 100 - Vivani
Czekolada gorzka o smaku pomarańczy BIO - 100 - Vivani
11,99 zł 10,79 zł
szt.
Migdały w surowej czekoladzie BIO - 70g - Cocoa
Migdały w surowej czekoladzie BIO - 70g - Cocoa
12,99 zł 11,69 zł
szt.
Rodzynki w surowej czekoladzie BIO - 70g - Cocoa
Rodzynki w surowej czekoladzie BIO - 70g - Cocoa
8,10 zł 7,29 zł
szt.

Guma Guar - 100g - Provita

Dostępność:    
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6315

Opis

Guma Guar jest naturalnym polisacharydem wyekstrahowanym z nasion - jest otrzymywana z nasion rośliny strączkowej guar (Cyamopsis tetragonolobus L.)  występującej na terenach Indii i Pakistanu i jest jedną ze składowych błonnika rozpuszczalnego. 

Guma guar ma postać proszku barwy żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie.
Wykorzystywana jest do zagęszczania zup, niskotłuszczowych majonezów i sosów sałatkowych, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w pieczywach i ciastach. Nadaje strukturę ciągliwą i kleistą niskokalorycznym mlecznym napojom smakowym i deserom.

Szczególnie dobre właściwości guma guar wykazuje w połączeniu z gumą ksantanową, znacznie zwiększająć lepkość i żelowatość gotowej mieszanki.


Sposób użycia: do pieczenia około 1 łyżeczki na 0,5 kg ciasta. 

Skład: Guma guar

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Kraj pochodzenia:
 Pakistan.


Jeżeli powyższy opis nie jest dla Ciebie wystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu: sklep@naturo.pl


Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl